POLICIJA INFORMĒ

Jaunākie Valsts policijā un Ogres novada pašvaldības policijā reģistrētie notikumi.

VALSTS POLICIJA INFORMĒ

Zog veikalā

Saņemta informācija, ka 19. aprīlī veikalā Ogrē, Brīvības ielā, nenoskaidrota persona nozaga preces 23 eiro vērtībā. Uzsākts administratīvais process. Savukārt 30. aprīlī šajā pašā veikalā S. paņēma preci un atteicās par to maksāt. Persona izdzēra kokteiļa pudeli turpat veikalā un to sasita, bet 4. maijā D. veikalā Ogrē, Mednieku ielā, tirdzniecības zālē paņēma divas alkoholiskā dzēriena pudeles 112 eiro vērtībā un aizgāja, par tām nesamaksājot. Abos gadījumos uzsākts kriminālprocess.

Brauc reibumā

30. aprīlī S. Ogrē, Brīvības ielā, vadīja mopēdu «Yiuing», būdams 0,61 promili stiprā alkohola reibumā. Uzsākts administratīvais process. Savukārt 2. maijā I. Ikšķilē, Melioratoru ielā, vadīja transportlīdzekli, ne vien būdams alkohola reibumā, kas pārsniedz pieļaujamo normu, bet arī bez transportlīdzekļa vadītāja apliecības. 3. maijā Tīnūžu aplī V., būdams alkohola reibumā, kas pārsniedz pieļaujamo normu, vadīja automašīnu «Peugeot Partner». Abos gadījumos uzsākts kriminālprocess.

Sadeg autobuss un trīs mikroautobusi

2. maijā pulksten 11.14 Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki saņēma izsaukumu uz teritoriju Ogrē, Akmeņu ielā, kur ar atklātu liesmu dega trīs transportlīdzekļi – viens autobuss un divi mikroautobusi, kas pieder SIA «Liepājas autobusu parks». Ugunsnelaimē cietis arī kāds vieglais auto. Kā informē Valsts policijas darbinieki, ļaunprātīgas dedzināšanas iespēja šobrīd netiek izskatīta. Visticamāk, ugunsnelaimes izcelšanās iemesls bijis elektroauto uzlādes problēmas. Likumsargi turpina noskaidrot notikušā apstākļus.

Lamājas un traucē kārtību

Saņemta informācija, ka 22. aprīlī A. Tīnūžos necenzētiem vārdiem lamāja R., tādā veidā traucējot mieru un pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas. Uzsākts administratīvais process.

Naudu samaksā, telefonu nesaņem

22. aprīlī lielvārdietis E. no kādas personas vēlējās iegādāties mobilo tālruni «Iphone», ieskaitīja pārdevēja kontā 340 eiro, bet telefons nav saņemts un nauda nav atgūta. Ar pārdevēju sazināties vairs nav iespējams. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Reibumā skraida gar sliedēm

2. maijā saņemta informācija, ka Ogrē, Skolas ielā, gar dzelzceļa sliedēm skraida vīrietis bez krekla, kurš devies Jaunogres virzienā. Persona aizturēta un nogādāta uz pārbaudi narkotisko vielu klātbūtnes noteikšanai organismā. Vīrietim konstatēts arī 1,84 promiles stiprs alkohola reibums. Persona nogādāta dzīvesvietā. Uzsākts administratīvais process.

Nozog zāles pļāvēju

3. maijā Rembatē konstatēts, ka no šķūņa nozagts zāles pļāvējs. Uzsākts kriminālprocess.

Nozog pieminekli un apmali

3. maijā konstatēts, ka Ogres kapos Turkalnes ielā nozagts kapu piemineklis. Šajā pašā dienā Ogres kapos no citas kapu vietas nozagta melna marmora kapa apmale, nodarot materiālo zaudējumu 1500 eiro apmērā. Abos gadījumos uzsākts kriminālprocess.

Apgāžas, braucot reibumā ar laivu

4. maijā Ciemupē, Daugavā pie sūkņu stacijas, S., būdams alkohola reibumā, vadīja airu laivu «Gladiator». Laiva apgāzās, un vīrietis iekrita ūdenī. Viņš nogādāts Ogres rajona slimnīcā, kur personai sniegta nepieciešamā palīdzība. Uzsākts administratīvais process.

Nozog vadus

Saņemta informācija, ka laika posmā no 1. aprīļa līdz 5. maijam Lielvārdē, Lāčplēša ielā, nozagti 50 kapara vadi aptuveni pusotra metra garumā. Cietušajam nodarīts 200 eiro liels materiālais zaudējums. Uzsākts kriminālprocess.

Nogādā slimnīcā

5. maijā Rembates pagastā J. iesita pa galvu un ribām P. Cietušajam konstatēts smadzeņu satricinājums un, iespējams, ribu sasitums vai pat lūzums. Vīrietis nogādāts Gaiļezera slimnīcā Rīgā. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Mirst pie kravas auto stūres

7. maijā saņemta informācija, ka Ogresgala pagastā no autoceļa P80 nobraukusi un uz sāna apgāzusies kravas automašīna. Zvanītājs informēja, ka ir jūtama degvielas smaka. Konstatēts, ka no auto noplūdusi un sasūkusies gruntī motoreļļa, automašīnā atrodas slēgta krava. Negadījuma vietā konstatēta arī auto vadītāja bioloģiskā nāve, kas iestājusies līdz mediķu ierašanās brīdim. Uzsākts kriminālprocess.

PAŠVALDĪBAS POLICIJA INFORMĒ

Nogādā atskurbtuvē, lai nenosalst

7. maijā saņemta informācija, ka Ogrē, Ausekļa prospektā, persona alkohola reibumā zaudējusi spēju pārvietoties. Medicīnas darbinieki nodeva policijai vīrieti 1,38 promiles stiprā alkohola reibumā, kurš pārvietojās ar grūtībām. Ņemot vērā, ka personai nav noteiktas dzīvesvietas, bet āra temperatūra bija tikai +4 grādi, pieņemts lēmums vīrieti nogādāt atskurbšanās telpās.

Jaunieši pārlieku skaļi klausās mūziku

7. maijā saņemta informācija, ka Ogrē, Zilokalnu prospektā, kādā dzīvoklī notiek trokšņošana un lamāšanās. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi sastapa vīrieti, kurš paskaidroja, ka vienā no kaimiņu dzīvokļiem skanējusi skaļa mūzika. Pēc vairākkārtējiem klauvējieniem dzīvokļa durvis tika atvērtas. Dzīvoklī atradās vairāki jaunieši, kuri paskaidroja, ka esot klausījušies mūziku un nav dzirdējuši, ka pie durvīm kāds klauvē. Veiktas pārrunas un dzīvokļa saimniecei izteikts mutisks aizrādījums par trokšņošanu.

Hobijs barot kaķus

7. maijā saņemta informācija, ka pie daudzdzīvokļu mājas Ogrē, Raiņa ielā, tiek baroti kaķi. Ierodoties norādītajā adresē, sastapta sieviete gados, kura skaidroja – kaķi esot viņas hobijs un tos barošot, pat ja policija uzliks sodu. Sieviete skaidroja, ka pēc kaķiem regulāri tiek kopts, kaķi esot kastrēti, mājas telpās netiekot, jo telpas durvis nepārtraukti turot ciet aizslēgtas. Apskatot kaķu barošanas vietu un apkārtni, sievietes stāstītais apstiprinājās, nekādas nekārtības saistībā ar kaķu barošanu netika konstatētas. Apkārt manītie kaķi bija kopti un baroti.

Sastrīdas ar vecākiem

7. maijā saņemta informācija, ka Rembatē kāda sieviete skaļi uzvedas un konfliktē. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi sastapa vīrieti un viņa sievu, kuri skaidroja, ka konflikts radies ar meitu. Viņa šķiroties no drauga (bērnu tēva), tāpēc esot ļoti uzvilkta, nervoza un kašķīga. Sarunas laikā tēvs esot centies meitu nomierināt, bet sācies vēl lielāks strīds un meita ar mazgadīgajiem bērniem grasījusies doties pie tuvinieces uz Lielvārdi. Vecāki, sabīstoties par mazbērnu drošību, atteikušies viņus atdot. Meita, būdama uzbudinātā stāvoklī, devusies projām no mājām Lielvārdes virzienā. Vecāki bija nobažījušies, ka ar meitu varētu notikt kas slikts. Likumsargi atrada jauno sievieti un veica ar viņu pārrunas. Kopā ar sievieti no vecāku mājas paņemti bērni un visi nogādāti pie tuvinieces Lielvārdē, lai izvairītos no tālākiem konfliktiem.

Citi raksti « ESAM KLĀT

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi